Комплекс меншовартості нашої еліти

22.04.2016 12:12

20 квітня 2016 року Кабмін призначив поляка Войцеха Бальчуна керівником «Укрзалізниці», який поповнив когорту іноземців-реформаторів. Найстрашніше, що комплекс меншовартості характерний не лише більшості громадян, але й правлячій постмайданній еліті. Після революції Гідності, національного піднесення керівництво нашої країни запрошує на важливі державні посади іноземців, обурюючи цим самим більшість співгромадян своєю неспроможністю керувати державою. Здається, керівництву України потрібна ширма з реформаторів, імітація реформ, а не їх реальне впровадження.

Досить комплексувати!

Зрозуміло, що краще приватизувати «Укрзалізницю» зможе Войцех Бальчун, ніж наш фахівець. Ображає ще й те, що для багатьох моїх земляків ця посада могла бути вершиною в їх кар’єрі, до якої вони йшли б роками, а не зрозуміло в який спосіб її отримали чужинці. Говорячи про «Укрзалізницю», не можу не згадати про видатного державного діячі, Героя України Георгія Кирпу, який вніс величезний внесок у розвиток залізничного транспорту України. Саме таких Діячів на вкрай не вистачає, а не «зальотних» реформаторів, прихвати заторів наших стратегічних підприємств, які нічим не запам’ятовуються, хіба що публічними скандалами навколо їх звільнення.

Комплекс меншовартості правлячої еліти робить її нездатною до розумного керівництва держави, до її розвитку. Тому треба радикально змінити правлячу еліту, вирощувати власних державників, а не запрошувати «VIP-заробітчан».

Блоги
Алексей Сидорчук

Глава правления общественной организации "ЭКО Березань", советник главы Березанского райсовета по юридическим вопросам


Децентралізація на Березанщині: згаяний час і байдужість обраних
Не добровільність об’єднання на Миколаївщині
Агрохолдинг Бахматюка травить ядохіміктами мешканців невеличкого села на Березанщині
Рибаківська громада: попливти за течією в Коблево або створити власну
Децентралізація на Миколаївщині: імітація чи очікування дива?
Громадськість Миколаївщини буде навчатись запобігати корупцію
Комплекс меншовартості нашої еліти
Миколаївщина децентралізована
Рубикон нашої свідомості
8 партій будуть змагатись за місця в Березанській районній раді
₴ роші по-депутатськи
Двічі заборонена
Очі Государеві. Не помилитись би…
Одеська область чи Нова Грузія
Одеська область чи Нова Грузія