З Днем народження, Четверта владо!

07.06.2015 12:16

Засоби масової інформації в наших умовах – це справжня 4-та влада. Саме завдяки активній життєвій позиції журналістів наша країна не перетворилась на суцільних олігархат тієї чи іншої правлячої «сім’ї». Особисто мене завжди захоплювала сміливість Журналістів, які дивлячись у вічі керівнику держави ставили питання чи то про Межигір’я чи про Липецьку фабрику із Корпорації «Рошен».

Важко переоцінити роль журналістів в Україні, які іноді цінною власного життю, несли Правду про стан речей у країні, змушували при цьому високого посадовців почувати себе державними службовцями, а не бізнесменами чи «хазяїнами життя» , а «електорат» знову ставав Народом – єдиним джерелом влади в нашій країні. Саме Журналісти постійно руйнують звичне для Олігархату побудоване ними «Королівство Кривих Дзеркал», де «хазяїни життя», їх діти-мажори, коханки, водії,їх оточення постають такими ж людьми, а не богами.

Саме активна громадська позиція Журналіста дозволяє нам бачити реальне лице тих, хто нами керує, руйнує чимало міфів про так званих «демократів» чи «революціонерів», які отримали владу після Революції гідності, сіли в затишні крісла і починають себе вести так, як не вели себе при диктатурі Януковича.

Приємно, що навіть одне влучне запитання Журналіста і неочікувана, непідготовлена реакція чиновника, миттєво руйнує уявлення про нього нібито державника, відразу видно його реальні бізнес-інтереси і реальні цінності.

Матеріальний світ часто спокушає журналістів «джинсою», чи то декілька мішків зерна під час врожаю для журналістів із «районки», чи то реальні банкноти редактору видання за «правильне» висвітлення провладного кандидата під час виборів чи чиновника у високому кабінеті. Іноді дивує засилля в ЗМІ слів, обіцянок, намір, міркувань, а не реальних справ чи досягнень чиновників. Іноді ти думаєшся він чиновник, чи опозиційний діяч. Переконаний, що якщо владу конструктивно не критикувати і не вказувати на її помилки, то її представники думатимуть, що роблять правильно і будуть надалі робити помилки і навіть злочини.

На завершення, хочу привітати усіх журналістів Рідного краю із професійним днем, побажати і надалі бути професіоналами своєї не легкої, але такої важливої і відповідальної справи у побудові нашої країни.

З повагою, депутат Березанської районної ради, Олексій Сидорчук

Блоги
Алексей Сидорчук

Глава правления общественной организации "ЭКО Березань", советник главы Березанского райсовета по юридическим вопросам


Децентралізація на Березанщині: згаяний час і байдужість обраних
Не добровільність об’єднання на Миколаївщині
Агрохолдинг Бахматюка травить ядохіміктами мешканців невеличкого села на Березанщині
Рибаківська громада: попливти за течією в Коблево або створити власну
Децентралізація на Миколаївщині: імітація чи очікування дива?
Громадськість Миколаївщини буде навчатись запобігати корупцію
Комплекс меншовартості нашої еліти
Миколаївщина децентралізована
Рубикон нашої свідомості
8 партій будуть змагатись за місця в Березанській районній раді
₴ роші по-депутатськи
Двічі заборонена
Очі Государеві. Не помилитись би…
Одеська область чи Нова Грузія
Одеська область чи Нова Грузія