₴ роші по-депутатськи

12.08.2015 12:10

У цій статті вище згаданий обласний обранець ностальгує за радянськими часами і обережно критикує віртуальних людей як таких, що наділені владою, не відчуватимуть своєї відповідальності, доти ми не матиме порядку. Петро Федорович в притаманному для комуністів дусі популізму вказує на конкретні проблеми і абстрактно говорять «про високі матерії», хоча… Але все по-порядку.

Кожен депутат обласної ради, не залежно обраний він від мажоритарного виборчого округу чи від виборчого списку партії, отримує на здійснення власних повноважень кошти від обласного бюджету. Свого часу завдяки моєму клопотанню нині покійний депутат обласної ради від «Фронту Змін» Катеринчик Микола Володимирович використав із свого депутатського фонду 12 тисяч гривень на ремонт насосів в Лиманівській сільській раді Березанського району. Тому знаючи, що депутати обласної ради отримують по 20 тисяч щороку, я вирішив звернутись в обласну раду із проханням надати мені інформацію про розмір депутатського фонду на здійснення діяльності депутата обласної ради на 2011 – 2015 роки. А також на які цілі були витрачені кошти з депутатського фонду за 2011 – 2015 роки наступними депутатами обласної ради:

  1. Дротенком Михайлом Семеновичем, виборчий округ № 5.
  2. Пащенком Володимиром Валентиновичем, виборчий округ № 6.
  3. Коваленком Петром Федоровичем, КПУ, мешканцем с. Матіясове.

Щиро дякую керівництву обласної ради, яке своєчасно надало мені інформацію про рух коштів депутатів обласної ради від Березанського району. Отже, депутат Миколаївської обласної ради за свою каденцію отримав 120 000 гривень (у 2011 – 2014 роках щороку по 20 000 і у 2015 році – 40 000 гривень).

А тепер найцікавіше – як розпорядились цими коштами обранці від нашого району. Найпослідовнішим був Михайло Семенович Дротенко, голова правління ВАТ «Прикордонник» із с. Рибаківка, мажоритарний кандидат від умовно південної частини району. Він усі 120 000 гривень використав на придбання віконних блоків для Рибаківської ЗОШ І-ІІІ ст., де багато років директором працює його дружина Дротенко Галина Володимирівна. Справжній українських господар, усі гроші були вкладенні у школу в рідному селі.

Пащенко Валентин Володимирович, на момент обрання – перший заступник голови обласної ради, мажоритарний кандидат від умовно північної частини району, по-іншому розподілив свої депутатські кошти. Так, у 2011 році – 20 000 гривень були використанні на придбання віконних блоків для Березанської ЗОШ І-ІІІ ст., у 2012 році – 2 500 гривень були витраченні для забезпечення безперебійного водопостачання с. Новофедорівка і 17 500 гривень для забезпечення безперебійного водопостачання смт Березанка, у 2013 році – 7 000 гривень були потрачені для придбання глибинного насосу для безперебійного водопостачання Новофедорівської сільської ради і 13 000 гривень на придбання холодильника та газової плити для Кімівського дитсадка, у 2014 році 20 000 гривень були витраченні на придбання камери для стерильних виробів для Миколаївської обласної стоматологічної поліклініки і у 2015 році – 20 000 гривень для придбання виробів медичного призначення для тієж стоматологічної лікарні, 20 000 гривень для проведення поточного ремонту кабінету КТ Миколаївської обласної лікарні. Дозволю собі підсумувати, із 120 000 гривен Володимир Валентинович протягом каденції будучи першим заступником голови обласної ради витратив 60 000 гривень на потреби Березанщини (при чому з них 37 500 гривень були витраченні на його округ і 22 500 гривень на сусідній округ, так як Кімівка і Новофедорівка – це територія виборчого округу, де переміг М. Дротенко) і після Революції Гідності, втративши посаду – 60 000 гривень були витраченні на потреби обласної медицини.

Ще цікавіша ситуація із грошима депутата обласної ради Коваленка Петра Федоровича. Так, у 2011 році – 20 000 гривень були використанні на придбання ліків для дітей-інвалідів Березанського району, у 2012 році – 20 000 гривень були направленні на газифікацію Матіясівської сільської ради Березанського району, але були не використанні у зв’язку з не виготовленням ПКД на газопровід с. Матіясове, у 2013 році – 20 000 гривень були потрачені на придбання холодильного обладнання, меблів для Березанської ЦРЛ, у 2014 році 20 000 гривень були витраченні на лотків та електровідсмоктувача хірургічного для Миколаївської обласної лікарні і у 2015 році – 40 000 гривень для придбання та ремонт обладнання для Миколаївської обласної лікарні. А тепер найцікавіше, зацікавленим мною депутат обласної ради Коваленко Петро Федорович із належних йому 120 000 тисяч освоїв лише 100 000, із них на потреби медицини Березанщини були витраченні 40 000 гривень і 60 000 гривень пішли на вирішення проблем медицини області.

А тепер риторичне питання: чи можна було знайти для депутата обласної ради із 120 000 гривень його депутатських грошей кошти на вирішення питання водо забезпечення села, в якому він мешкає, у той час коли депутат районної ради знайшов 12 000 гривень для вирішення водо забезпечення села, де він не мешкає?!

Блоги
Алексей Сидорчук

Глава правления общественной организации "ЭКО Березань", советник главы Березанского райсовета по юридическим вопросам


Децентралізація на Березанщині: згаяний час і байдужість обраних
Не добровільність об’єднання на Миколаївщині
Агрохолдинг Бахматюка травить ядохіміктами мешканців невеличкого села на Березанщині
Рибаківська громада: попливти за течією в Коблево або створити власну
Децентралізація на Миколаївщині: імітація чи очікування дива?
Громадськість Миколаївщини буде навчатись запобігати корупцію
Комплекс меншовартості нашої еліти
Миколаївщина децентралізована
Рубикон нашої свідомості
8 партій будуть змагатись за місця в Березанській районній раді
₴ роші по-депутатськи
Двічі заборонена
Очі Государеві. Не помилитись би…
Одеська область чи Нова Грузія
Одеська область чи Нова Грузія