Очі Государеві. Не помилитись би…

12.06.2015 19:16

Нагадаю, що більшість очільників районів Миколаївщини, яких було призначено головою Верховної Ради О. Турчиновим, були перепризначені Петром Порошенком лише на початку 2015 року:

12 січня 2015 року – 6 керівників РДА (Березанської, Веселинівської, Доманівської, Жовтневої, Новоодеської, Очаківської).

10 лютого 2015 – 4 керівники РДА (Братської, Казанківської, Первомайської і Снігурівської).

24 березня 2015 – 2 керівники РДА (Миколаївської та Новобузької).

31 березня 2015 – 5 керівники РДА (Арбузинської, Березнегуватської, Врадіївської, Єланецької та Кривоозерської).

7 травня 2015 і 10 червня 2015 – відповідно керівники Баштанської і Вознесенської РДА.

Якщо коротко проаналізувати керівників РДА, то більшість із них «люди Вадима Івановича Мерікова», які вірні йому ще з часів ФЗ, чи з часів об’єднаної опозиції «Батьківщина». Лише декілька голів на півночі області – це «люди Аркадія Корнацького», реального опонента чинному губернатору області.

Характерно, що при Л.Д.Кучмі керівниками РДА, як правило, ставали господарники, так звані «червоні директори», то при В. А.Ющенкові – це був розподіл по партійним квотам, а хто чим керувався важко сказати. В.Ф.Янукович надавав перевагу партійній номенклатурі «Партії регіонів», та її функціонерам. Чинний Президент України Петро Порошенко більшість кадрових призначень голів РДА погоджує із Прем’єр-міністром Арсенією Яценюком, і там домінує особиста відданість чи «заслуги в період опозиції» з елементами патріотизму. Щодо професійності дозволю собі дещо засумніватись.

Більшість нинішніх голів РДА були спеціалістами під час виборчих кампаній, і дехто опозиціонерами в своїх районних радах. Тому господарство і соціальну сферу свого району вони більш – менш знають. Складніше тим, хто став керманичем району із посади голови сільської ради. На прикладі, керівника Березанської РДА В.Трибухи, який був Краснянським сільським головою у славні 90-ті., скажу, що йому важко співпрацювати із селищним і сільськими головами на партнерських началах, із найбільш харизматичними він відкрито конфліктує.

Чимало моїх друзів, лідерів районних організацій «УДАРу Віталія Кличка», нарікають, що вони чесно відпрацювати торік на кандидата в Президенти України Петра Порошенка і під час дострокових парламентських виборів на Партію «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА», якої не було тоді і не фактично нема і зараз. Команда Кличка стверджує, що фактично було порушено політичну угоду, де розподіл мав відбутися 50/50. І жоден «ударівець» не отримав керівництво районом, чи навіть не став заступником голови РДА.

Почекаємо трошки і побачимо як місцеві вибори вплинуть на кадрову політику Президента України на місцях.

Блоги
Алексей Сидорчук

Глава правления общественной организации "ЭКО Березань", советник главы Березанского райсовета по юридическим вопросам


Децентралізація на Березанщині: згаяний час і байдужість обраних
Не добровільність об’єднання на Миколаївщині
Агрохолдинг Бахматюка травить ядохіміктами мешканців невеличкого села на Березанщині
Рибаківська громада: попливти за течією в Коблево або створити власну
Децентралізація на Миколаївщині: імітація чи очікування дива?
Громадськість Миколаївщини буде навчатись запобігати корупцію
Комплекс меншовартості нашої еліти
Миколаївщина децентралізована
Рубикон нашої свідомості
8 партій будуть змагатись за місця в Березанській районній раді
₴ роші по-депутатськи
Двічі заборонена
Очі Государеві. Не помилитись би…
Одеська область чи Нова Грузія
Одеська область чи Нова Грузія